Rechter kan blijven in zaak avondklok aangespannen door Stichting Viruswaarheid

16/02

Foto: Archief

Landelijk – De wraakkamer heeft een uitspraak gedaan nadat vanmiddag de rechtbank gewraakt is door protestgroep Stichting Viruswaarheid in de rechtzaak tegen de avondklok.

De staat heeft op de uitspraak over de avondklok eerder vandaag door een voorzieningsrechter hoger beroep aangetekend. Gezien de uitspraak over de avondklok een grote impact heeft gezien deze per direct van tafel zou zijn wil de staat dat dit uitgesteld wordt in afwachting tot een uitspraak van het hoger hof. Tijdens deze zitting om de uitspraak “tijdelijk on hold” te zetten heeft Viruswaarheid de rechtbank gevraagd.

Beide partijen hebben hun zegje kunnen doen in de wrakingskamer . Rond 19:00 kwam de wrakingskamer terug van overleg. De wrakingskamer is er over uit dat er geen vooringenomen besloten zijn genomen en heeft hiermee het wrakingsverzoek afgewezen. De voorzitter bepaalt het verloop van de zitting. De wrakingskamer heeft uitgesproken dat er verder gegaan kan worden met dezelfde rechter op het punt van de rechtszaak toen het wrakingsverzoek kwam. Het blijft nog even afwachten op de uitspraak vanavond over het verloop van de avondklok.

Klik hier over eerdere berichtgeving vandaag