150 aanhoudingen, ziekenhuis dicht en agenten gewond op derde avond van avondklok

26/01

Foto: 112NIeuwsgroep

Landelijk – De derde avond van de avondklok heeft wederom geleid tot onrust in veel Nederlandse steden. Relschoppers gingen de straat op in onder meer Amsterdam, Geleen, Rotterdam, Zwolle, Helmond, Haarlem, Den Bosch en op tal van van andere plaatsen.

In Den Bosch was het zelfs zo dat relschoppers een poging deden om bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis te komen en daar herrie te trappen, dit kon gelukkig voorkomen worden. Hierdoor was wel het gevolg dat ambulances moesten uitwijken naar andere ziekenhuizen, dit was voor een korte duur. Het duurde erg lang voordat de ME aanwezig was in Den Bosch. De burgemeester laat er onderzoek naar doen. Ondernemers in de binnenstad hebben enorme schade door alle plunderingen.

In Rotterdam zijn tien agenten gewond geraakt tijdens het bestrijden van relschoppers. Relschoppers richtten vernielingen aan en diverse winkels werden geplunderd. Er zijn in Rotterdam ongeveer 50 personen aangehouden. In Haarlem is de ME ingezet vanwege relschoppers in de het stadsdeel Schalkwijk. De politie heeft in Haarlem traangas ingezet om de rellende jeugd te verspreiden.

Verder ging het in de volgende plaatsen ook mis en trad de politie op: Amersfoort, Leeuwarden, Goes, Den Haag, en Almelo. In Nijmegen werd ook veel ellende verwacht gezien er de gehele dag al oproepen waren. Daar werd het centrum compleet afgesloten en iedereen werd gecontroleerd. De politie heeft hier op sommige momenten moeten ingrijpen, maar bleef het relatief rustig. Klik hier om meer te lezen.

Totaal heeft de politie op maandagavond zo een 150 relschoppers aangehouden. Het onderzoek naar alle relschoppers is in volle gang. De politie roept op om beelden met hen te delen en eventueel andere informatie over relschoppers ook.