Coronabesmettingen stijgen flink: bijna 1000 nieuwe gevallen in één week tijd

21/07

Foto: RIVM

Landelijk – Het coronavirus is bezig aan een nieuwe opmars. De afgelopen zijn er bijna twee keer zoveel besmettingen geteld dan de week ervoor.

In de afgelopen week staat het aantal positief getest besmettingen op 987 meldt het RIVM. Een week eerder stond dat nog op 534. Er zijn op dit moment 96 actieve brandhaardjes in Nederland. Het reproductiegetal is ook flink gestegen boven de één, het staat nu op 1,29. Het reproductiegetal geeft aan hoe snel het virus zich verspreid. Met het huidige reproductiegetal van 1,29 besmetten 100 mensen samen weer 129 andere mensen.

De ziekenhuisopnames stijgen op dit moment niet zo hard mee. Er zijn 19 nieuwe opnames geteld. De stijging verschild per regio en vinden voornamelijk plaats in de thuissituatie, maar de laatste weken is er een toename die het gevolg zijn van contact met overige familie, vrienden, feestjes, werk en bezoek aan café. . Op de foto is de stijging per provincie te zien.

Klik hier en volg ons landelijk Facebook kanaal