Boeren waarschuwen voor actiedag woensdag 22 juli

15/07

Foto: 112Nieuwsgroep

LAndelijk – Farmers Defence Force heeft opgeroepen om woendag 22 juli thuis te werken. Ze roepen op tot een nationale thuiswerkdag.

De boerenactiegroep gaat die woensdag actie voeren en door deze oproep willen ze burgers oproepen om solidariteit te tonen met de boeren en niet de weg op te gaan, tevens wordt iedereen hiermee gewaarschuwd voor de hinder die zal ontstaan. Woordvoerder Sieta van Keipma: Ga niet de weg op „dat zorgt voor een reductie van stikstof die kan Schouten dan mooi inrekenen.’’

Carola Schouten wil vanaf 1 september verbieden om eiwitrijk krachtvoer bij te voeren om stikstof uitstoot te verminderen. Hierdoor zou bouw van huizen en aanleg van wegen meer mogelijk zijn in verband met de uitstoot van stikstof. De boeren daar in tegen vrezen door niet bijvoeren van de eiwitten voor de gezondheid van de koeien. Volgens de universiteit van Wageningen is de vrees van de boeren ook terecht.

De Veiligheidsregio’s zijn in overleg over de boerenprotesten. Hoe het protest er woensdag uit gaat zien is niet duidelijk. Wel is het aangeraden om zoveel mogelijk niet op pad te gaan als dat niet hoeft.