Dodental coronavirus stijgt met 14, 27 nieuwe ziekenhuisopnames

18/05

Foto: Pixabay / Fernando

Landelijk – Het RIVM meldt vandaag dat er de laatste 24 uur 14 nieuwe geteste personen overleden zijn aan het coronavirus. Er zijn 27 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Totaal zijn er 5.694 personen overleden waarbij corona de doodsoorzaak bleek, het totaal aantal ligt hoger omdat niet iedereen getest is. Er zijn 11.579 personen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. De laatste weken is er een dalende lijn te zien. Hieruit blijkt dat de genomen maatregelen effectief zijn.

Vandaag komen de Veiligheidsregio weer bij een om te bespreken hoe het verder gaat. Vanaf 1 juni zouden maatregelen weer versoepeld worden en terrassen open gaan. De zekerheid van deze openstelling zou morgen bekend wordt gemaakt. Nadat het OMT morgen overleg heeft zal minister president Mark Rutte weer een persconferentie geven.

Klik hier om ons landelijk Facebook kanaal te volgen met nieuws uit heel Nederland