Nieuwe aanpak FIOD bij coronafraude

15/05

Foto: Archief ter illustratie

Landelijk – De FIOD gaat aan de gang met een nieuwe aanpak om ‘coronafraude’ aan te pakken. Normaal zijn er complexe en langdurige onderzoeken nodig door FIOD-rechercheurs.

Nu gaan de rechercheurs al snel langs bij de mensen. ,,We bellen aan en zeggen: ‘Luister, we hebben je in de smiezen. En we waarschuwen je, als je hiermee doorgaat, zitten daar gevolgen aan’”. Dat zegt FIOD-teamleider Martine Suijkerbuijk in De Telegraaf.

Er zijn de laatste twee maanden bij de FIOD tweehonder signalen binnen gekomen van ‘coronafraude’meldt De Telegraaf. De helft van de oplichting zou gaan om oplichting via handel in beschermingsmiddelen, zoals veel geld vragen voor niet bestaande medische mondkapjes.

Naast de mondkapjes zijn er meldingen om de maatregelen van de vergoeding van 4000 euro die geboden wordt door de overheid. Zo zouden slapende ondernemingen nieuw leven worden ingeblazen om de steun aan te vragen.

Volg ons landelijk kanaal op Facebook en blijf op de hoogte van nieuws uit heel Nederland. Klik hier en volg ons