Landelijke opsporing naar Erxinio Luntungan

29/04

Foto: politie

Landelijk – De politie is op zoek naar Erxinio Luntugan en heeft Erxinio sinds 28-4 op de Nationale Oppsoringslijst gezet.

In het onderzoek naar het dodelijke schietincident in een parkeergarage aan de Amstelstraat, is de politie dringend op zoek naar Erxinio Luntungan. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 18 mei 2019 de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere heeft neergeschoten. Gefferie overleed enkele uren later. De identiteit van Erxinio Luntungan werd in mei 2019 al bekendgemaakt. Sinds 28 april 2020 staat hij op de Nationale Opsporingslijst.

Omschrijving

Erxinio Luntungan is voortvluchtig sinds het schietincident. Het is niet bekend waar hij zich schuil houdt. Mogelijk krijgt hij daarbij hulp uit zijn omgeving, iets wat strafbaar is. Erxinio verbleef in het verleden enige tijd in België en heeft contacten in Engeland. Door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van Erxinio Luntungan.

Het schietincident

In de uitzending van Opsporing Verzocht van 28 april 2020, deelt de politie bewakingsbeelden uit de parkeergarage waar het schietincident plaatsvond. Op de beelden is te zien dat er bij een betaalautomaat een opstootje ontstaat tussen een groep mannen. Wat de aanleiding is, is niet duidelijk. De recherche wil hier nog altijd meer over weten. De verdachte, Erxinio Luntungan en het latere slachtoffer, Orpeo Gefferie, zijn allebei bij het opstootje betrokken. De recherche denkt dat een andere man een vuurwapen is gaan halen uit een auto en dat hij dit wapen aan Erxinio Luntungan heeft overhandigd. Kort daarna wordt er door Luntungan geschoten, waarbij Gefferie wordt geraakt. Luntungan slaat direct op de vlucht en is sindsdien voortvluchtig. De man waarvan de recherche meent dat hij het vuurwapen is gaan halen, is aangehouden en zit nog altijd vast.

Informatie delen

Heeft u verdachte Erxinio Luntungan gezien en/of weet u waar hij op dit moment is? Bel dan onmiddellijk met 112. Benader deze verdachte niet zelf, maar schakel direct de politie in. Heeft u andere informatie over deze verdachte? Of weet u bijvoorbeeld meer over de verbrande kleding of over dit schietincident in het algemeen? Neem dan contact op via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000