Demonstratie in Den Haag tegen lockdown

28/04

Foto: Pixabay / Niek

Den Haag – Dinsdag hebben zich er tientallen betogers gemeld voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Ze demonstreren tegen de lockdown.

Verschillende groeperingen hebben zich aangesloten bij het protest onder de naam: ‘vrijheid van het volk’ . Er zijn mensen die actievoeren tegen vaccineren en ook tegen de komst van 5G.

Er is veel politiemacht op de been. Het Binnenhof is afgesloten.

Update:
Er zouden zo een 100 tot 200 personen aan het protest meegedaan hebben meldt de politie. Rond 13:30 stond er nog een klein groepje op het plein. De politie heeft/is niet in actie gekomen. Niemand is aangehouden. De bijeenkomst in onrechtmatig meldt de Gemeente Den Haag. Wie heeft opgeroepen tot de manifestatie is niet duidelijk. Op pamfletten wordt wel aangegeven dat men 1.5 meter afstand moet houden. Volgens de Gemeente Den Haag hoeven doorgaans demonstraties niet te worden aangemeld melden zij aan de Telegraaf. In deze tijd met de noodverordening geldt dat dit nu wel. De gemeente heeft geprobeerd om in contact te komen met de organisatie om afspraken te maken, maar omdat dat niet gelukt is betreft dit een onrechtmatige samenkomst.