Marechaussee bij grensovergangen; Duitsers worden ontmoedigd om te komen shoppen

Landelijk – Burgemeesters in heel het land nemen maatregelen voor aankomend paasweekend. Wegen, parken en toeristische plaatsen worden gesloten of er volgen extra controles. Eén ding is duidelijk er wordt niet gewaarschuwd en direct bekeurd!

Volg ons landelijk Facebookpagina door hier te klikken en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws uit heel Nederland

De Koninklijke Marechaussee gaat Duitsers ontmoedigen bij de grens om naar ons land te komen. Bij verschillende grensovergangen staat de KMAR klaar met controles en geven het advies om terug te keren naar Duitsland. De afgelopen week reisden redelijk wat mensen vanuit Duitsland naar Nederland en dat is net iets wat we niet willen. “Langs de hele grens hebben we meer capaciteit ingezet om controles uit te voeren”, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Reizigers worden gevraagd wat hun doel is in Nederland. Er zijn veel mensen die hier in ons land willen shoppen maar dat is niet de bedoeling. Er is geen verbod, maar er wordt ingezet om zoveel mogelijk mensen te ontmoedigen.

Lees ook:

Duitse toeristen volop op de been