Militaire helikopter gaat patiënten vervoeren; Meer capaciteit met overplaatsen

08/04

Stock Foto: Pixabay / Marcel Lengthim

Binnenkort wordt een helikopter ingezet om patiënten te vervoeren vanuit het ziekenhuis in Nijmegen naar elders. De Provincie Gelderland heeft toestemming gegeven om het transport in te zetten.

Dankzij de helikopters van Defensie kunnen er meer patiënten tegelijkertijd vervoerd worden dan met de reguliere traumahelikopters. De helikopters zijn een stuk groter. Normaal is het niet toegestaan om met grotere helikopters te landen bij het Radboud UMC in Nijmegen, maar de Provincie heeft hier nu in deze tijd toestemming voor verleend.

Het enige wat nog moet gebeuren is controle van het heliplatform. De Defensie helikopter zijn een stuk zwaarder dan de traumahelikopter en het platform moet het dus wel aan kunnen. De Inspectie voor de Leefomgeving en Transport moeten hier ook goedkeuring voor geven. De vluchten vinden vanwege extra overlast voor Nijmegenaren voorlopig overdag plaats. Mocht er een noodsituatie zijn kan hier echter van worden afgeweken.

Volg ons landelijk Facebookpagina door hier te klikken en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws uit heel Nederland