Veiligheidsregio’s scherpen corona maatregelen aan voor paasweekend

07/04

Foto: LT

Landelijk – Maandagavond hebben de veiligheidsregio’s in Utrecht een overleg gehad over het coronacrisis en de paasdagen die voor de deur staan. De maatregelen zullen worden aangescherpt.

Zo gaan toeristische plekken dicht voor motorrijders en wielerclubs. Afgelopen weekend waren er op bepaalde plaatsen in het Westen grote hoeveelheden van hen aanwezig. Kleine landweggetjes en bepaalde toeristische plekken worden afgesloten. Dit zal met borden worden aangegeven en ook zal gemeente en politie hier controleren. Iedereen die dit bod negeert kan een bekeuring tegemoet zien.

Volg ons landelijk Facebookpagina door hier te klikken en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws uit heel Nederland

Verder gaat nu ook de Marechaussee controleren aan de grens met Duitsland net als de Bundespolizei. “Toeristen worden aangesproken. Daar zijn ze vaak gevoelig voor”, zei minister Fred Grapperhaus. Afgelopen week riep Rutte al op aan Duitsers en Belgen om niet naar Nederland te komen ondanks dat er geen reisverbod was. Met de controles wilt men zoveel mogelijk Duitse toeristen weren uit het land tijdens de paasdagen.

Er wordt ook direct opgetreden in eigen land als het te druk wordt. Tijdens de paasdagen wordt het weer mooi weer. Als het nodig is worden er direct boetes uitgedeeld en bestaat de kans dat parken gesloten worden.

Lees ook:

Duitse toeristen volop op de been

Oostenrijk wil corona maatregelen versoepelen na Pasen