Vandaag 234 doden gemeld door coronavirus en hoop besmettingen en ziekenhuisopnames

07/04

Foto: Pixabay

Landelijk – Met de paasdagen in aantocht wordt de roep om binnen te blijven steeds groter. Veel mensen houden zich daar nu al aan, maar toch is er een gedeelte die zich niet weet te gedragen naar de regels. De laatste dagen zijn er al redelijk wat bekeuringen uitgedeeld voor samenscholing.

In belgië zijn vandaag 162 nieuwe sterfgevallen gemeld en 314 nieuwe ziekenhuisopnamens. De toename van het aantal dode wordt mogelijk veroorzaakt door nieuwe telmethodiek. In bejaardentehuizen zijn er 241 extra doden. Dat aantal gaat pas sinds vandaag meegenomen worden in de officiële cijfers.

In Engeland is de Britse premier Johnson opgenomen op de intensive care. Volgens goed geïnformeerde bronnen kreeg hij gister ademhalingsproblemen waarna hij overgebracht werd naar de IC. Wereldleiders laten weten mee te leven met de premier, hun familie en een ieder in het verenigd koninkrijk.

Volg ons landelijk Facebookpagina door hier te klikken en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws uit heel Nederland

In ons land is de situatie.

Het aantal geteste besmettingen is met 777 gestegen naar 19.580 patiënten. Er zijn 234 overledenen wat het totaal brengt op 2.101 overleden. Het aantal opnames in de ziekenhuizen is gestegen met 292 patiënten.

Er worden allerlei maatregelen en oproepen gedaan om vooral binnen te blijven. Juist de komende paasdagen en het mooie weer geeft ernstige zorgen. Er zal streng gehandhaafd worden, delen afgesloten worden en bij te grote drukte kunnen burgemeesters ook direct ingrijpen door die locaties op dat moment per direct te sluiten.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

Lees ook:

Veiligheidsregio’s scherpen corona maatregelen aan voor paasweekend

FIOD houdt twee mannen aan voor oplichting met mondkapjes