Defensie springt bij op corona afdeling van Radboud UMC

07/04

Stockfoto

Defensie is bijgesprongen op afdelingen waar positief geteste patiënten liggen met het coronavirus is het Radboud UMC in Nijmegen. Het gaat om twee artsen en tien verpleegkundigen.

De artsen en verpleegkundigen van defensie draaien mee in de “directe patiëntenzorg” laat een woordvoerster van het Radboud UMC weten. Dankzij de hulp van defensie kan de verwachte werkdruk over langere termijn in goede banen worden geleid. De zorg kan het ziekenhuis nog wel aan, maar de verwachting is dat de crisis nog lang gaat duren waardoor deze oplossing een betere voorbereiding geeft voor op de lange termijn. De defensie medewerkers zijn goed getrainde professionals die gewend zijn om in crisissituaties te werken.

In eerste instantie zijn de artsen ingepland voor drie weken. Zij draaien mee in onregelmatige diensten. Naast personeel heeft defensie ook vier beademingsapparaten geleverd.

Vanavond geeft het kabinet rond 19:00 weer een persconferentie over de coronacrisis. De stand van zaken zal dan worden medegedeeld.