Tapasbar gewoon open en negeert landelijk verbod

06/04

Foto: Pixabay / Michael

Zondag is een tapasrestaurant bestraft gezien deze gewoon geopend was. Het tapasrestaurant Bienvenida aan De Nesse in Waddinxveen bleef ondanks het landelijk verbod toch open meldt Omroep West.

De gemeente heeft ingegrepen. In het geopende restaurant waren tijdens de controle 27 bezoekers aanwezig. Zij hebben allen een boete gehad van 390 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. De boete voor de zaakeigenaar moet nog worden bepaald. Wel is er een last onder dwangsom opgelegd. Dit houdt in dat elke volgende keer dat het bedrijf open gaat een boete kan verwachten van 10.000 euro.

De gemeente had al eerder het vermoeden dat de zaak geopend was ondanks de maatregelen. In de nacht van zaterdag op zondag werd er daarom een controle uitgevoerd, waarbij de 27 personen aangetroffen werden. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis: ‘Als mensen deze richtlijnen aan hun laars lappen, treden we daar onmiddellijk stevig tegen op.’

Hoewel het steeds beter gaat en mensen er minder op uit gaan zijn er dit weekend toch wel boetes uitgedeeld vanwege overschrijding van de maat regelen. Klik hieronder op de verschillende artikelen om meer erover te lezen.

Duitse toeristen volop op de been

Boetes uitgedeeld op te drukke Waalkade

Politie en handhaving schrijven boetes uit

Volg ons landelijk Facebookpagina door hier te klikken en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws uit heel Nederland