Oostenrijk wil corona maatregelen na Pasen versoepelen en de cijfers RIVM van 6 april

06/04

Foto: Pixabay / Gerd Alttman

Landelijk – Afgelopen weekend ging het over het algemeen goed, veel mensen zien de noodzaak in om zoveel mogelijk binnen te blijven. Helaas heeft nog niet iedereen het besef, zo was er een tapasrestaurant die gewoon open ging, werd een kapper betrapt, honderd man aanwezig op een kade met bbq en nog tal van andere samenscholingen. Hiervoor is flink opgetreden, er zijn bekeuringen uitgeschreven en sommige winkeleigenaren/organisatoren kunnen nog een flinke sanctie tegemoet zien van gemeenten.

Volg ons landelijk Facebookpagina door hier te klikken en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws uit heel Nederland

In Oostenrijk gaat men de drastische maatregelen waarschijnlijk versoepelen na de Pasen. Dit zal langzaam gaan gebeuren en met strikte voorwaarden. Bondskanselier Kurz kondigde aan om kleine winkels, doe-het-zelf-zaken en tuincentra vanaf 14 april weer te kunnen openen. Vanaf 1 mei zal in Oostenrijk alle winkels en winkelcentra weer open moeten gaan. Evenementen zullen wel nog verboden blijven tot eind juni. Oostenrijk zit momenteel nog in een totale lockdown.

In Nederland heeft het RIVM vandaag de volgende cijfers bekend gemaakt. Er zijn 952 geteste besmettingen bijgekomen waarmee het aantal komt op 18.803. Helaas zijn er de laatste 24 uur 101 patiënten gemeld die zijn overleden en hiermee komt dat aantal op 1867.

Gister meldde het RIVM nog een stijging van 1224 geteste besmettingen en 115 overleden personen.

Lees ook:

Tapasrestaurant gewoon open en negeert landelijk verbod

Duitse toeristen volop op de been