Aantal mensen in de natuur lijkt mee te vallen en de nieuwe cijfers van RIVM

05/04

Foto: Pixabay / Picography

Landelijk – Het lijkt erop dat mensen zich vandaag redelijk houden om binnen te blijven en niet de natuur in gaan meldt Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten ziet op verschillende locaties in Nederland weinig auto’s bij de bossen en ook qua wandelaars lijkt het rustig. Staatsbosbeheer zal later vandaag ook nog reageren. De stranden zijn ook grotendeels verlaten. Het kabinet blijft oproepen om zoveel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Niet iedereen houdt zich hieraan. De gemeente Vaals heeft de toegangsweg naar het Drielandenpunt vanwege een grote toeloop.

In België ziet men voor het eerst meer coronapatiënten het ziekenhuis verlaten dan opgenomen worden in 24 uur. Er zijn hier in de afgelopen 24 uur 499 patiënten opgenomen terwijl er 504 patiënten het ziekenhuis hebben verlaten. Het dodental in België steeg met 164 en staat daarmee op 1447.

Volg ons landelijk Facebookkanaal door hier te klikken en blijf op de hoogte van nieuws uit het hele land.

Het RIVM heeft vanmiddag de nieuwe cijfers bekend gemaakt over de geteste cijfers in ons land in de 24 uur. Omdat niet iedereen getest wordt zal dit nog vele malen hoger liggen. Het aantal besmette patiënten is met 1224 opgelopen tot 17.851 patiënten. Er zijn in de afgelopen 24 uur 115 patiënten overleden aan het coronavirus en hiermee staat de teller op 1.766 overleden personen. Het aantal opgenomen (geweest) patiënten stijgt met 253 tot 6.875.

Lees ook:

Feestjes en bijeenkomsten ondanks maatregelen

Social distancing lijkt te werken; minder coronapatiënten opgenomen op de IC dan gister