Social distancing lijkt te werken; minder coronapatiënten opgenomen op de IC dan gister

04/04

Foto: Pixabay Gerd Altmann

Landelijk – Het aantal coronapatiënten wat naar de IC is gegaan is minder dan gister. Vandaag zijn er 36 bijgekomen, gister nam dat nog toe met 51. In totaal liggen nu 1360 mensen op de Intensive care met het coronavirus.

Ernest Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, laat weten; “We zien het aantal opnames de afgelopen dagen minder snel stijgen dan vorige week, de social distancing lijkt te werken. Het is dus heel belangrijk om dat voort te zetten” .

Gister liet de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers, weten dat de Nederlandse ziekenhuizen “goed op weg” zijn naar de capaciteit van 2400 IC bedden. Dit zou ook het maximum zijn wat de zorg aan kan melden medische experts. Ernest Kuipers laat weten dat er momenteel voldoende aanbod aan zowel IC als niet IC bedden zijn wat een geruststellende gedachte is. Van de coronapatiënten in Nederland liggen er momenteel 17 in Duitsland. Duitsland is bereid om indien nodig meer Nederlandse patiënten op te nemen.

Het ligt nog op schema en de opnames stijgen minder snel door de social distance, het is hopen dat dit zo doorzet. Het is daarom belangrijk dat iedereen de huidige richtlijnen blijft volgen.

Volg ons landelijk Facebookkanaal en blijf op de hoogte van nieuws uit het hele land.