Taxichauffeurs willen vandaag demonstreren op Malieveld en de cijfers van vandaag

31/03

Foto: Pixabay / Alexas

Landelijk – Het coronavirus houdt heel Nederland bezig. Verschillende sectoren worden die geraakt door sluitingen voor de volksgezondheid. Nog lang niet alle sectoren worden gecompenseerd. Taxichauffeurs kunnen nog geen aanspraak maken van de noodmaatregelen van het kabinet.

Er zijn signalen dat de taxichauffeurs willen gaan demonstreren in Den Haag. De taxichauffeurs zijn boos omdat zij geen aanspraak kunnen maken op de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. De politie roept de chauffeurs op om niet naar de Hofstad te komen. Waarnemend burgemeester Johan Remkes liet eerder weten „Het is onverantwoord om met grote groepen bij elkaar te komen in een tijd waarin iedere Nederlander wordt opgeroepen thuis te blijven. Het is een bedreiging voor de volksgezondheid en daarom zal ik het niet toestaan”. „Het niet opvolgen van aanwijzingen of bevelen kan leiden tot strafrechtelijke vervolging”, aldus de gemeente.

De politie gaat taxichauffeurs op weg in de richting van de stad aanspreken en vragen wat hun plannen zijn. De politie roept taxichauffeurs op om naar huis te gaan. „Een demonstratie nu in Den Haag is een bedreiging voor de volksgezondheid. Daarom een dringend verzoek aan taxichauffeurs die naar Den Haag komen om te demonstreren, ga terug naar huis.”

Dinsdagochtend waren er meerdere politieeenheden bij de Utrechtsebaan. Dit was omdat er vermoedens waren dat er al taxi’s naar Den Haag, dit bleek niet het geval. De taxichauffeurs hadden het idee om, om 14:00 te verzamelen op het Malieveld, maar het protest is niet aangemeld bij de gemeente. Bij de Utrechtsebaan staan een flink aantal politiebusjes en een ME bus. Kruispunten richting het Malieveld zijn afgezet door de politie en ook op het Malieveld staat politie.

Lees ook:

Coronavirus zorgt voor aangepast werkwijze bij hulpdiensten. Brandweer in speciale pakken
Speciale IC bus met 6 corona patiënten er in staat met pech

Klik hier om ons landelijke Facebookpagina te volgen en op de hoogte te blijven van nieuws uit heel Nederland en nieuws over corona

RIVM

Vanmiddag heeft het RIVM de nieuwe cijfers bekend gemaakt van de laatste 24 uur. Dit betreffen cijfers die bij hen zijn aangeleverd. Het aantal geteste besmettingen is met 845 opgelopen naar 12595 patiënten. Het aantal overledenen die gemeld zijn, zijn er 175 . Hiermee komt het aantal overleden patiënten ten gevolgen van het coronavirus op 1039 patiënten.

Hieronder een overzicht van het RIVM van de opgenomen personen met het coronavirus per gemeente:

volgt zsm