Ergün S. aangehouden in verband met twee doden in bioscoop (update)

Landelijk – De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende; De politie is dringend op zoek naar de 33-jarige Ergün S. Hij wordt er van verdacht twee personen om het leven te hebben gebracht in een bioscoop in Groningen.

Na een melding heeft de politie vanochtend omstreeks 09:20 uur twee levenloze lichamen aangetroffen in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Beide slachtoffers zijn door geweld om het leven gekomen. Er is direct een Team Grootschalige Opsporing opgericht. Uit onderzoek is de verdachte Ergün S. in beeld gekomen.

Het is onbekend waar Ergün momenteel verblijft. Daarom wordt een recente politiefoto en zijn identiteit vrijgegeven. Ook geeft de politie 2 stills vrij van het moment waarop Ergün de bioscoop verlaat.

Ergün S. is 1.72 lang en heeft donker haar dat aan de zijkanten opgeschoren is en draagt een baard. Hij droeg op het moment van het verlaten van de bioscoop laarzen een grijze rugtas, donkere kleding met een opvallend patroon op zijn trui en broek.

Als u Ergün S. heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar bel direct de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Update:

Groningen – Een lid van het arrestatieteam van de politie heeft zondag 27 oktober om iets voor 10.00 uur aan het Hoendiep de 33-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt op zaterdag 26 oktober twee mensen om het leven te hebben gebracht in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De 33-jarige man werd op straat herkend. Omdat hij een mes in zijn hand had en een dreigende houding had aangenomen, heeft de politieagent bij de aanhouding geschoten. De man raakte hierbij gewond aan zijn benen en hij is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Wanneer een politieagent zijn vuurwapen heeft gebruikt en hierdoor letsel is ontstaan, volgt altijd een onderzoek door de Rijksrecherche. De Rijksrecherche is geen onderdeel van de politie, maar een onafhankelijke rechercheafdeling die opereert onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie.

Bioscoop
Op camerabeelden is te zien dat de man zaterdagochtend rond 07.30 uur de bioscoop aan het gedempte zuiderdiep binnenkomt en kort daarop de bioscoop weer verlaat. In de bioscoop werden later die ochtend rond 09.20 uur de lichamen gevonden van een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Slochteren. Zij zijn een echtpaar en waren daar als schoonmakers aan het werk. Er is momenteel geen enkele aanwijzing dat de verdachte en slachtoffers elkaar kenden. Het rechercheteam verwacht vandaag het onderzoek in de bioscoop af te ronden. Het onderzoek naar onder andere de beweegredenen van de verdachte gaat uiteraard verder.

Groot rechercheonderzoek
Nadat de lichamen van de man en vrouw waren gevonden, startte de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op. Dit houdt in dat verschillende collega’s vanuit diverse disciplines samenwerken aan deze zaak. Als snel kwam deze 33-jarige man naar voren als verdachte en is in overleg met de hoofdofficer van het Landelijk Parket zijn foto en naam vrijgegeven. Daarop ontving het team ongeveer 150 tips.