Word fotograaf bij 112Nieuwsgroep

10/01

Foto: 112Nieuwsgroep

Landelijk – In verschillende plaatsen in het land hebben wij plaats voor fotografen. Als fotograaf bij 112Nieuwsgroep kom je terecht in een leuk, gezellige en informele groep. Naast een leuke hobby kan je ook nog (bij) verdienen met jouw beeldmateriaal.

Waarom aansluiten bij 112Nieuwsgroep?

Bij 112Nieuwsgroep ben je zoveel meer dan alleen maar die “fotograaf”. Binnen ons team kan je terecht met vragen over fotografie, helpen alle collega’s elkaar, iedere maand een foto van de maand verkiezing waar je wat mee kan winnen en wordt er vanuit de groep uitjes geregeld. Zo hebben we bijvoorbeeld een Nieuwjaarsborrel en gaan wij naar diverse 112meetings. In sommige plaatsen nemen we zelfs deel aan evenementen, bijvoorbeeld de Furieade in Maassluis, waar 112Maassluis goed vertegenwoordigd was. Verder staat de deur altijd open!

Nieuws in jouw regio

Door actief te zijn in jouw regio ben jij dus de nieuwsbrenger in jouw omgeving. Hierdoor word je bekender en krijg je een goede band met hulpdiensten in jouw regio. Kan je zelf goede teksten schrijven dan mag je zelf meehelpen met het plaatsen van nieuws op de website en op social media.

Beeldmateriaal verkopen

Sinds eind december 2018 hebben wij, na een lange periode, besloten te stoppen met het leveren van beeldmateriaal via een persbureau en regelen wij het nu zelf. Reden was onder andere dat fotografen hierom vroegen en uiteraard wordt naar hen geluisterd. Steeds meer media weten ons te vinden en we zullen dit de komende tijd verder uitbreiden. Het grote voordeel voor fotografen hierin is dat er een hoge vergoeding tegen over staat. Je verdient dus meer voor jou foto’s en video’s dan bij de meeste huidige persbureaus. Doordat je een mailadres krijgt vanuit 112Nieuwsgroep en er telefoonnummers gedeeld worden van lokale en regionale media kan jij direct contact opnemen met de media en zij met jou! Hierdoor zijn de lijnen korter en krijg je ook een prettige samenwerking met de media in jou buurt!

Eerste hulp bieden

Incident fotografen zijn soms eerder ter plaatse dan de hulpdiensten. Wij vinden het belangrijk dat al onze fotografen voorrang geven aan eerste hulp bieden in plaats van te fotograferen. Er zijn ook in 2019 verschillende momenten waarbij jij als 112Nieuwsgroep fotograaf kan deelnemen aan een EHBO en/of Reanimatiecursus dan wel een nascholing hiervan. Deze cursussen worden gegeven door EHBO-winkel.nl en Medical Service Nederland.

Is ervaring belangrijk?

Ervaring is niet het belangrijkste om fotograaf te worden bij 112Nieuwsgroep, immers wordt je vanuit de groep en collega’s geholpen. Wij vinden het belangrijk dat je affiniteit hebt met de hulpdiensten! Verder dien je van onbesproken gedrag te zijn en moet je respect op kunnen brengen voor hulpdiensten, omstanders en slachtoffers op een incident locatie. Je kan een verhaal goed overbrengen naar de redactie van 112Nieuwsgroep en naar de media, immers wil je uiteindelijk zo gedetailleerd mogelijk je artikel online zien. Uiteraard dien je over een camera te beschikken.

Geïnteresseerd?

Wil jij je aansluiten bij het leuke en gezellige 112Nieuwsgroep team? Laat het ons weten, stuur een mail en vertel daarin wie je bent en wat je motivatie is om als fotograaf aan de slag te willen gaan bij ons. Mail naar: info@112nieuwsgroep.nl .