Tienermeisjes uit Cadier en Keer vermist (update)

2018-08-08 20:40:00

Update:

De politie meldt dat de meisjes weer terecht zijn. Dank voor uw hulp.

Vermist sinds 2-8 vanuit Cadier en Keer twee tienermeisjes van 13 en 14 jaar.

De meisjes zijn weggelopen vanuit Icarus Cadier en Keer. Weet U waar de dames zijn, neemt U dan contact op met de politie via 0900-8844.

Signalementen:
Foto 1:
155 cm, vol slank postuur, 14 jaar, donker blond stijl haar, groene ogen Bij vermissing droeg zij een licht groene jogging broek en haren in een staart.

Foto 2:
160 cm, slank postuur, 13 jaar, blank, donkerblond/lichtblond lang haar, groene ogen. Bij vermissing droeg zij spijkerbroek, lang vest met verschillende t-shirts eronder.

Vermist

Waarom de politie niet alles vertelt wat ze doet bij een vermissing

Den Haag - Veel opsporingswerk dat de politie bij vermissingen doet, blijft onzichtbaar voor de buitenwereld. Dat werk heeft maar één doel: de vermiste opsporen. Daarom vertelt de politie niets wat de kans verkleint dat we iemand veilig en wel terugvinden. De vermissing van de 14-jarige Nsimire Massembo houdt veel mensen bezig. Daarbij spreken mensen soms hun onvrede uit over wat de politie volgens hen niet goed doet. Sommige mensen menen zelfs dat de politie meer zou doen voor de ene vermiste dan voor de andere op basis van iemands achtergrond. Deze veronderstelling staat volkomen haaks op onze overtuiging dat we een politie voor iedereen zijn. Vaak kunnen we als politie echter bepaalde informatie over een vermissing en de acties die we ondernemen niet met het publiek delen, omdat het hierdoor moeilijker kan worden om de vermiste te vinden. Inschatting Ieder onderzoek begint ermee dat iemand, meestal een familielid, de vermissing bij de politie komt melden. Die melder stellen we een hele reeks vragen over de vermiste. Aan de hand van de antwoorden maakt de politie een eerste inschatting van de ernst van de vermissing. Is de vermiste vaker langer weggebleven of past dit totaal niet bij iemands normale manier van doen? Heeft iemand dringend medicijnen nodig? Is iemand met ruzie van huis weggegaan? Kan de vermiste in iemands greep zijn die slechte bedoelingen heeft? Dit zijn allemaal feiten die in de opsporing belangrijk zijn. Kwaadwillenden niet wijzer maken Daarnaast zijn het ook nog eens hoogstpersoonlijke zaken die we als politie niet zomaar met de buitenwereld delen. Omdat we iemands privacy willen beschermen maar zeker ook omdat de opsporing van een vermiste hierdoor in gevaar komt. Als een vermiste mogelijk in handen is gevallen van kwaadwillenden, dan wil je dat deze personen zo min mogelijk weten wat de politie weet en doet. Uiteraard deelt de politie de vermissing via politie.nl, social media, televisie en kranten, zodat iedereen met ons meekijkt en tips met ons deelt. Maar op de achtergrond doet de politie ook veel binnen het onderzoek. Daarin laten we niet het achterste van onze tong zien, ook weer omdat we eventuele kwaadwillenden niet wijzer willen maken. Drempel Te veel informatie delen kan ook de drempel verhogen voor iemand die zelf van huis is weggegaan, om weer terug te keren. Zeker bij jongeren kan een gevoel van schaamte overheersen waardoor ze soms eerder langer wegblijven dan zich melden. Soms wacht er ook een thuissituatie op ze waarvoor ze juist weggelopen zijn. Daarom wil de politie altijd die veilige haven zijn waar een vermiste zich kan melden.

Lees verder...
Tienermeisjes uit Cadier en Keer vermist (update)

Update: De politie meldt dat de meisjes weer terecht zijn. Dank voor uw hulp. Vermist sinds 2-8 vanuit Cadier en Keer twee tienermeisjes van 13 en 14 jaar. De meisjes zijn weggelopen vanuit Icarus Cadier en Keer. Weet U waar de dames zijn, neemt U dan contact op met de politie via 0900-8844. Signalementen: Foto 1: 155 cm, vol slank postuur, 14 jaar, donker blond stijl haar, groene ogen Bij vermissing droeg zij een licht groene jogging broek en haren in een staart. Foto 2: 160 cm, slank postuur, 13 jaar, blank, donkerblond/lichtblond lang haar, groene ogen. Bij vermissing droeg zij spijkerbroek, lang vest met verschillende t-shirts eronder.

Lees verder...
44-jarige Marloes Idzerda vanuit Amersfoort vermist (update)

Update: Vandaag heeft de politie in het bosgebied rond de Oude Leusderweg het lichaam van de sinds zondag 5 augustus vermiste 44-jarige Marloes uit Amersfoort gevonden. Wij wensen alle vrienden, familie en bekenden veel sterkte met dit verlies. Vermist sinds 5-8 vanuit Amersfoort de 44-jarige Marloes Idzerda Haar auto , een grijze Audi A4, is aangetroffen op de Oude Leusderweg in Soest. Het laatste app-contact met haar was op zondag 5 augustus 2018 omstreeks 15.30 uur. Marloes Idzerda Geboortedatum:30-01-1974 Huidige leeftijd: 44 Lengte: 185 cm Haarkleur: Donkerbruin Oogkleur: Donkerbruin Geslacht: Vrouw Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Zaaknummer: 2018228505

Lees verder...
23-jarige Sander Essers uit Druten vermist (update)

Update: De politie meldt dat Sander weer terecht is. Dank allen voor uw hulp. Vermist sinds 5-8 vanuit Druten de 23-jarige Sander Essers. Sander is op zondag 5 augustus tijdens een zwemactiviteit weggelopen in Druten aan de Pa Hoeklaan. Sander is 1.85 lang, heeft een normaal postuur en donker kort opgeschoren haar. Hij draagt alleen een groen/ blauwe zwembroek en witte slippers. Sander heeft een verstandelijke beperking en kan zich alleen niet goed redden. Sander is bij eerdere vermissingen ook buiten de gemeente Druten aangetroffen, dus delen van dit bericht buiten de gemeente wordt gewaardeerd. Treft u Sander aan belt u dan de politie via 112.

Lees verder...
14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag vermist

Vermist vanuit Den Haag de 14-jarige Nsimire Massembo. Vanaf vrijdag 27 juli wordt vermist de 14 jarige Nsimire MASSEMBO. Nsimire woont in Den Haag en zou regelmatig in het Zuiderpark "chillen". Nsimire heeft een donkere huidskleur en zwart haar met ingevlochten nephaar zwart en bruin + grijze bandana. Ze heeft een slank postuur. Ze draagt een lichtblauwe spijkerbroek met scheuren op de bovenbenen, hieronder draagt zij een blauwe strakke korte broek (die ook als gewone korte broek gedragen kan worden). Een wit t-shirt, korte mouwen met een onbekende print erop + een ander shirt: een donkerblauw t-shirt, korte mouwen met op de borst geprint "G-star Raw" en zwarte Nike schoenen met wit Nike logo en witte opstaande zool. Naam: Nsimire Massembo Geboortedatum: 25-12-2003 Huidige leeftijd: 14 Lengte: 160 lang Haarkleur:zwart Oogkleur: bruin Geslacht: vrouw

Lees verder...
Bekijk alle
vermissingen
Tips banner

Landelijk nieuws

Autobrandje op parkeerplaats in Apeldoorn

De brandweer is dinsdagmiddag rond kwart voor twee gealarmeerd voor een auto brand aan de Dubbelbeek in Apeldoorn Zuid. Ter plaatse troffen de brandweerlieden een 'rokende'auto aan. Door snel optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot aan de motorkap. De eigenaar van de auto wordt door de politie op te hoogte gebracht. De auto zou vermoedelijk door de hitte in brand zijn gevlogen. De brandende delen zijn door de brandweer verwijdert en afgeblust. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Forse schade na aanrijding op de Zutphensestraat

Een enorme ravage als gevolg van een aanrijding op de Zutphensestraat in Apeldoorn. Dinsdagochtend ging het ter hoogte van de oprit van de snelweg A1 mis, meerdere voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing. Door de aanrijding werd de weg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Onbekend is of er gewonden zijn gevallen. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. Wat de oorzaak is van de aanrijding is niet bekend. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Vrouw gewond bij frontale botsing in Apeldoorn

Bij een frontale botsing op de Gentiaanstraat in Apeldoorn is maandag aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer heeft een deur geforceerd om bij het slachtoffer te komen. Deze is na de bevrijding overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzettenden en bestuurdster van het andere voertuig kwamen met de schrik vrij. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het ongeval trok veel bekijks. Een berger gaat beide voertuigen afslepen. Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Lees verder...
Auto slaat over de kop

Een auto is maandagmiddag door nog onbekende redenen van de weg geraakt maar het vermoeden bestaat dat de hevige regen ook mee heeft gespeeld. Het ongeval gebeurde op de A1 tussen Ugchelen en Apeldoorn Zuid ter hoogte van de Afrit met de Kayersdijk in Apeldoorn. De auto is vermoedelijk over de kop geslagen aan de schade te zien. Het voertuig kwam zeker 10 meter naast de weg tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse omdat er mogelijk nog iemand bekneld zou zitten, alleen bij aankomst bleek de bestuurder al uit het voertuig te zijn. Voor zover bekend raakte de bestuurder lichtgewond, onbekend is of het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis. Door het ongeval werd de afrit korte tijd afgesloten, hierdoor ontstond een kleine file. De berger heeft het voertuig afgesleept. Foto Luciano de Graaf Fotograaf

Lees verder...
Scooterrijder gewond na gewelddadige beroving

Maastricht - Een scooterrijder is zaterdagavond rond 17.50 uur gewond geraakt bij een gewelddadige beroving op de Cramer van Brienenstraat. De man reed over de Cramer van Brienenstraat waar hij werd opgewacht door twee onbekende mannen die hem ten val brachten. Zij wisten daarbij zijn beurs afhandig te maken. Een getuige die zich ermee bemoeide, werd door een van de verdachten bedreigd met een vuurwapen. Het tweetal is gevlucht in een zilverkleurige Opel Corsa met Duits kenteken die klaarstond in de omgeving van het Severenplein. Het slachtoffer is bij de val gewond geraakt en is per ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Bij de beroving is niet geschoten. De getuige is niet gewond geraakt. Politieonderzoek De politie heeft de plaats van het incident ruim afgezet voor onderzoek. Ook is er een Burgernetbericht verspreid waarin opgeroepen wordt om uit te kijken naar de Opel Corsa met daarin de twee verdachten. Alle informatie, hoe gering ook, kan van belang zijn voor het onderzoek. Tips en informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem worden gemeld bij M. via 0800-7000.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws